Vazelin Nedir

Vazelin Nedir
vazelin, belirgin bir kokusu ve tadı olmayan, sarı ya da beyaz renkli ve yarı saydam, yağlı petrol türevi. En çok tıpta ve eczacılıkta kullanılan bu maddeden pansumanda koruyucu olarak, merhem ve kozmetik ürünlerinde ise sıvağ olarak yararlanılır. Ayrıca, çeşitli parlatıcılarda, yağlayıcı greslerde ve pas önleyicilerde de kullanılır.

Vazelin, kalın yağlardan mumların uzaklaştırılmasıyla elde edilir. Kimyasal açıdan, başta alkanlar olmak üzere çeşitli hidrokarbonlardan oluşmuş bir karışımdır; erime noktası 38°C ile 54°C arasında değişir.

Yorum yazın